VVV aan de Aarkade - Goed startpunt van je bezoek aan Alphen aan den Rijn

Weet jij eigenlijk dat de VVV sinds 2020 gevestigd is in de nieuwe bibliotheek aan de Aarkade 10, midden in het centrum van Alphen aan den Rijn? Breng eens een bezoek aan dit bijzondere gebouw en de VVV-balie, waar hun gastvrouwen je graag te woord staan. Heb je trouwens zin om bij het team van enthousiaste vrijwilligers aan te sluiten? 

Mooi gelegen in het Groene Hart

De VVV biedt informatie over toeristische en recreatieve activiteiten, van hotspots, fietsen, varen en wandelen tot het ontdekken van de omgeving, onder andere door stadswandelingen van het Gilde. Veel van deze informatie is digitaal te verkrijgen, maar bij de VVV vind je alles bij elkaar. Onze vrijwilligers kunnen je voorzien van een groot aantal informatiedragers op handig zakformaat en vertellen over de verborgen parels, die je werkelijk niet mag missen.

Ieder dorp met eigen bijzondere kenmerken De gemeente Alphen aan den Rijn bestaat, naast Alphen aan den Rijn, uit de dorpen Aarlanderveen, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam en de buurtschap Groenendijk. Elk dorp

heeft zo zijn eigen bijzondere kenmerken. Wat dacht je van de unieke, enige nog werkende molenviergang ter wereld in Aarlanderveen of de schoonheid van het vaardorp Rietveld? De prachtige landerijen in Hazerswoude-Dorp en de kwekerijen in Boskoop? De monumentale gotische dorpskerk in Koudekerk aan den Rijn? Het heerlijke Bentwoud in Benthuizen? En het Nigrvm Pvllvm in Zwammerdam? We vertellen er graag over.

Alphen aan den Rijn met een bijzondere Romeinse geschiedenis, is de plaats van Museumpark Archeon. Hier kan meer informatie worden verkregen over de Limes, dat in 2020 de werelderfgoedstatus van Unesco kreeg. Vogelpark Avifauna laat je kennismaken met de prachtige wonderen der natuur en vergeet ook zeker de bijzondere Korenmolen de Eendracht niet! De wandeling ‘Een uurtje Alphen’ (verkrijgbaar bij de VVV) toont je vele historische punten in het centrum. Ook het veelzijdige Zegerslootgebied, met een groot aanbod aan sport, recreatie en horeca, is zeker het bezoeken waard. Daar hebben we sinds kort een mooie flyer van.

Bezoek ons informatiepunt aan de Aarkade

Behalve voor toeristische informatie over het Groene Hart, kan je bij de VVV-balie terecht voor de altijd gewaardeerde VVV-cadeaucards en diverse andere cards. Maar ook voor souvenirs of een leuk cadeautje. Denk aan puzzels, magneten, boeken, originele ansichtkaarten etc. Kom gewoon eens langs!

Uitbreiding VVV-team

‘Onze VVV heeft een actief bestuur en een enthousiast team vrijwilligers’, geeft secretaris Myriam Borghuis aan. ‘Daarnaast zijn we altijd op zoek naar uitbreiding van ons team. Meer weten? Stuur een mailtje naar secretariaat@vvvalphenaandenrijn.nl en wij nemen contact op.’

Bezoekadres:

Aarkade 10 – 2406 BV Alphen aan den Rijn

Telefoon: (0172) 42 44 21 Website: www.vvvinalphenaandenrijn.nl 

Openingstijden VVV Alphen aan den Rijn:

Maandag en dinsdag gesloten

Woensdag en vrijdag 13:00 – 16:00 uur

Zaterdag 10:00 – 16:00 uur

Zondag gesloten