Villa dell’Arte: Italië special bij Parkvilla

Villa dell’Arte: Italië special bij Parkvilla

Op 15 september kan iedereen zich onderdompelen in Italiaanse sferen met de filmklassieker La Meglio Gioventù inclusief heerlijke lunch, de eerste voorstelling van Royal Opera House over de Italiaanse opera Le Nozze di Figaro, twee creatieve workshops en een kunstlezing. De activiteiten zijn los te boeken.

De marathonfilm La Meglio Gioventù gaat terug naar het Italië van 1960. Op de achtergrond van het verhaal van een Romeinse familie wordt veertig jaar recente Italiaanse geschiedenis neergezet: de roerige jaren zestig, de opkomst van de Rode Brigades, de ‘antipsychiatrie’ van de jaren zeventig en het gevecht tegen de Siciliaanse Maffia. Bij de pranzo (lunch) staat onder andere op het menu: minestronesoep, Italiaanse tomatensalade met verse basilicum en mozzarella en een focaccia belegd met vis, vlees of vega. Bezoekers bij Nozze di Figaro wanen zich op de eerste rang in het Royal Opera House en kunnen genieten van meeslepende aria’s.

Onder leiding van docent Angenelle Thijssen bekijk je Italië door de ogen van de jonge MC Escher en gaan deelnemers aan de slag met gewassen Oost-Indische inkt en fineliner. Tijdens een drie uur durende workshop neemt docent Hanneke Naterop cursisten mee in de werken en werkwijze van de Italiaanse kunstschilder Antonio Mancini. In de kunstlezing Michelangelo en de Sixtijnse Kapel neemt kunsthistorica Karin Braamhorst cursisten mee op een fascinerende reis langs het plafond van de Sixtijnse kapel en vertelt zij het spectaculaire verhaal van een geniaal meesterwerk.

Meer informatie en tickets parkvilla.nl.