Smakelijk fietsen langs PLUK! - De oogstwinkel van Jeroen en Marieke

Samen met haar man Jeroen runt Marieke Kraan de Wagenloods, waar je in een betoverend mooie gerenoveerde boerderij, midden van de polder, kunt logeren. Het begon met een stalletje op de Landlustweg aan de rand van Alphen aan den Rijn. Sinds januari dit jaar is daar Oogstwinkel PLUK! bijgekomen, dat ze zelf een pop-up oogstwinkel noemt. 

De pompoenen zijn er weer

PLUK is een pop-up oogstwinkel gerund door de familie Kraan-Geenen vanuit een voormalig boerenschuur de Wagenloods. Eigenaresse Marieke vertelt:

“De oogstwinkel heeft een wisselend aanbod van eigen oogst van het seizoen aangevuld met bijpassende producten uit de streek. In het voorjaar verkopen we verschillende kruiden- en groenteplantjes zoals lavendel, rabarber en aardbei. In het najaar bestaat het assortiment uit pompoenen en fruit aangevuld met onder andere honing van de Bijenbaas, limonade, soep en jam van Oogst en lokaal gebrouwen bier van Van der Werf. Van september tot medio oktober staat er een stalletje gevuld met pompoenen aan de weg en de oogstwinkel is open op vrijdag en zaterdag van 11-17 uur. Je kunt bij ons ook logeren in de Wagenloods die we hebben gerenoveerd tot een betoverende boerderij te midden van de polder.

Het is bijzonder logeren in de Wagenloods...

“Het is heerlijk logeren in onze comfortabele logies met uitzicht op de Hollandse weilanden met sloten, grazende koeien en schapen en de molen aan de horizon. De Wagenloods biedt ruimte aan twee tweepersoons kamers en een gedeelde lobby voorzien van een keuken en zit- en eethoek. De ruime lichte kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en op aanvraag kan de hottub worden bijgeboekt. Rondom de logies lopen drie nieuwsgierige alpaca's. Hoe leuk is dat?”

Zie voor informatie over de oogstwinkel en logeren in de Wagenloods, www.de-wagenloods.nl

Oogstwinkel PLUK! is onderdeel van Smaak van de Lagewaard, één van de routes langs streekstalletjes in de Alphen aan den Rijn.