Sari van De Witte Gravin - over haar streekproducten en koeknuffelen

Een van de streekwinkels, je mag het ook een stalletje noemen, die je tegenkomt als je de route ‘De Smaak van de Veenweiden’ gaat fietsen, is De Witte Gravin. Eigenaresse Sari Burggraaf heeft hier een melktap, een kaasautomaat en een vlees- en ijsautomaat. Ook geeft ze op hun boerderij koeknuffelworkshops en hebben ze een vergader-en feestlocatie in de stal met uitzicht op de koeien. 

Op het melkveebedrijf van familie De Wit-Burggraaf aan de Kortsteekterweg in Alphen, runnen Jan en Sari Burggraaf samen met hun gezin een prachtig melkveebedrijf. Sari zag nog meer mogelijkheden en runt nu ook een unieke vergader- en feestruimte met uitzicht op de koeienstal: De Witte Gravin. En aan de weg staan een melktap en een kaas-vlees en ijsautomaat. ‘We hebben ook workshops koeknuffelen, zegt Sari.

Hiermee bieden zij bezoekers de kans om het echte boerderijleven te ontdekken. "De workshop is super leuk voor families, collega's of andere groepen. Wist je dat koe-knuffelen er voor zorgt dat je minder stress ervaart? Het is heerlijk ontspannen zo met de koeien. Het is niet zomaar knuffelen hoor, we werken samen met koeienexpert Marianne van Teylingen. Zij kan je ontzettend veel leren over het gedrag van koeien en neemt je hier helemaal in mee."

“Ik ben geboren en getogen aan de Kortsteekterweg in Alphen samen met mijn ouders en man runnen we een melkveehouderij. Met ons gezin (4 kinderen) wonen en werken we nu naar grote tevredenheid midden in het groene hart. Lange tijd ben ik fulltime en parttime werkzaam geweest in de confectie industrie en detailhandel. Per 1 oktober 2018 richt ik me volledig op de verhuur en catering van De Witte Gravin en organiseren we bijzondere workshops Koeknuffelen. Voor meer info www.dewittegravin.nl