Patricia de Heiden over ‘haar’ jaarmarkt - in Hazerswoude-Dorp

Het is alweer de 48ste editie van de jaarmarkt. “Traditiegetrouw is het altijd de laatste volle week van augustus, nu dus van de 21 t/m de 25ste”, vertelt Patricia enthousiast over het jaarlijkse 5 daagse evenement waar het hele dorp naar uitkijkt. Als lid van het jaarmarktbestuur, nu inmiddels 3 jaar, helpt ze het dorp en leert ze op deze manier iedereen goed kennen. 

Ze woont nu met haar gezin in Hazerswoude en stort zich nu alweer drie jaar op de organisatie van het jaarlijkse evenement dat duurt van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 augustus. Helemaal toevallig is het allemaal niet, want Patricia heeft een relatie met Rinus Pieterse, eigenaar van het Hazerswoudse Café De Dikke Mug.

Ze kennen elkaar van vroeger, maar toen is het niets geworden. “Ik ben gaan reizen en kreeg een gezin. Nadat dit huwelijk beëindigde, kwam Rinus weer op mijn pad. We hebben het toen wel de kans gegeven. Nu 3 jaar verder hebben we samen een zoontje gekregen, mijn derde, en wonen we met veel plezier in Hazerswoude-Dorp.

Het mooie aan dit dorp? De saamhorigheid en daar wil ik aan bijdragen. Dat doe ik dus door in de organisatie van de jaarmarkt te zitten.”