Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 25 september vindt van 13:30 – 17:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door, voor en met inwoners in de wijk.

“Alphen Vitaal is de aanjager van de buurtsportvereniging, maar uiteindelijk is de gemeenschap zelf de katalysator. De mogelijkheden van aanbod zijn eindeloos en bij het vormen van aanbod zetten we bewoners in en werken we natuurlijk vraaggericht” geeft karttrekker Jeffrey Drost van Alphen Vitaal aan. “De vereniging draait, ondanks de uitgestelde opening, inmiddels op volle toeren. Zo wordt er voor de jeugd de activiteit sport in de wijk aangeboden, is de vitalityclub voor inwoners van 50 jaar en ouders inmiddels gestart én zijn we met verschillende inwoners in gesprek over wat zij op korte termijn wensen en/of kunnen betekenen in het vormen van aanbod”.

Drost hoopte in juli de buurtsportvereniging in het Europapark al te openen, maar vanwege het regenachtige weer kon het feest niet doorgaan. “Natuurlijk vonden we dat toentertijd heel erg jammer, want iedereen stond in de startblokken. Maar nu grijpen we de kans om de buurtsportvereniging te openen tijdens de Nationale Sportweek. Hierdoor kunnen we het nog grootser aanpakken, met nog meer aanbieders van activiteiten en bijvoorbeeld een pump trackbaan. De opening van de buurtsportvereniging is onderdeel van de urbandag van de Nationale Sportweek.