Nieuwe naam jongerenraad Alphen

Voor jongeren in Alphen is er weinig te doen op cultureel gebied. Daarom organiseren Parkvilla, De Nieuwe Muziekschool en het Jeugdtheaterhuis samen met een groep jongeren toffe evenementen, inspirerende masterclasses en een podium voor jong Alphens talent. Afgelopen zaterdag -op het openingsfestival van het culturele seizoen- is de naam en logo van dit initiatief feestelijk onthuld: ‘CULT YOUR ALPHEN’.

De jongeren van de raad zijn zelf aan de slag gegaan om samen een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe stijl te ontwikkelen. Door in het ontwerp de eerste twee woorden CULT YOUR en het derde woord ALPHEN in verschillende kleuren toe te passen ontstaat de mogelijkheid om met de naam en het logo te spelen.

Afgelopen jaar werd er een masterclass traject graffiti met straatkunstenaar Joost Zwanenburg georganiseerd, een maak-weekend waar een groep getalenteerde dansers begeleid is door het internationaal bekende dans collective ISH en is het terugkerende open podium een groot succes.

Mochten jongeren vanaf 14 jaar een goed idee hebben voor een masterclass, zich willen aansluiten bij de raad of weten wat er wordt georganiseerd: kijk via instagram @cultyouralphen of stuur een mailtje naar cultyouralphen@gmail.com. Alle activiteiten zijn gratis.