Nationale Sportweek van 20 t/m 29 september 2024

Nationale Sportweek van 20 t/m 29 september 2024

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: 'Sport geeft je een boost!’ Dat is dan ook het thema van de Nationale Sportweek. Van 20 t/m 29 september kun je (veelal gratis) meedoen met tal van sport- en beweegactiviteiten binnen de gemeente Alphen aan den Rijn.

De Nationale Sportweek is bedoeld om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en te laten ervaren wat er allemaal aan aanbod is. Dit is de reden waarom vele sport- en beweegaanbieders uit de gemeente Alphen aan den Rijn vol enthousiasme hun deuren openen voor proeflessen, open dagen organiseren en workshops aanbieden. “Inmiddels staan er al ruim 100 activiteiten op de kalender en de verwachting is dat dit er nog veel meer worden” geeft Stephan Vink, manager Alphen Vitaal, aan. “In onze gemeente hebben we zoveel enthousiaste aanbieders en zo’n divers aanbod, daar mogen we trots op zijn. Ik durf te beweren dat er voor iedereen een passend aanbod bestaat.”

Naast de open lessen tijdens reguliere programma’s worden er ook nog zogenaamde specials aangeboden. Zo organiseert Alphen Vitaal, samen met de sportaanbieders op het sportpark, op 20 september de opening in Boskoop, wordt er op 25 september tijdens de urbandag met verschillende aanbieders de buurtsportvereniging in het Europapark geopend en zijn er op 29 september open sportparkdagen in Hazerswoude-Dorp, de Bijlen en Zegersloot. “Een goede sportweek organiseer je niet alleen, en dit jaar staan we erg sterk met al onze samenwerkingspartners” aldus Vink. Naast eerdergenoemde activiteiten organiseert Alphen Vitaal ook zelf nog een seniorendag, sport in de wijk activiteiten voor kinderen, girls only lessen en ouder en kind activiteiten.

Naast het vrij toegankelijke aanbod staan er ook besloten activiteiten op het programma. Zo is er een grootse outdoordag voor het voortgezet onderwijs, aangepast sportactiviteiten bij een dagbestedingsgroep en draaien we projecten in basisonderwijs, waaronder een dagelijkse 10@10 challenge. Ook worden er initiatieven buiten de sport- en beweegaanbieders ontplooit. Een mooi voorbeeld hiervan is een initiatief van het Amadeushuis in Alphen aan den Rijn. De organisatie zet zelf een beweegactiviteit neer voor bewoners, vrijwilligers en medewerkers. “Zo blijkt maar weer dat de Nationale Sportweek een begrip is en het thema vitaliteit breed wordt gedragen”.

Voor meer informatie over het programma verwijzen we iedereen naar de website alphenvitaal.nl/nationalesportweek. Stephan voegt hieraan nog toe: “We nodigen iedereen uit om zoveel mogelijk te komen kijken, proeven, aansluiten en ervaren!”