Kom en ontmoet nieuwe Alphenaren - in buurtcentrum Mozaïek

Zaterdagmiddag 26 oktober houdt de Stichting Nieuwe Alphenaren een inloopmiddag in buurtcentrum Mozaïek, waar Alphenaren de nieuwe Alphenaren (statushouders) kunnen ontmoeten.

Na twee jaar organiseert Stichting Nieuwe Alphenaren op zaterdagmiddag 26 oktober van 14:00 tot 17:30 uur weer een inloopactiviteit, nu in buurtcentrum Mozaïek aan de Parelstraat in Alphen Noord. Daar kunnen inwoners van de gemeente kennismaken met níeuwe Alphenaren, statushouders die in Alphen zijn komen wonen. Iedereen is welkom; de toegang is gratis.

Naast de Syrische band “Farah” zal ook de recent opgerichte Buurtband Ridderveld optreden. De band bestaat uit buurtbewoners die op eigen wijze muziek maken. Verder zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. In ontspannen sfeer maakt U kennis met nieuwe Alphenaren. U leert ze kennen en geniet daarbij van de muziek en de exotische hapjes.

Stichting Nieuwe Alphenaren (www.nieuwealphenaren.nl) is opgericht in januari 2016 en koppelt vrijwilligers (maatjes) aan statushouders om hen te helpen met de integratie in de Nederlandse samenleving. Dankzij deze vrijwilligers zijn sindsdien meer dan 525 statushouders en hun gezinnen geholpen in de gemeente Alphen aan den Rijn.