Klapstoelkabaret bij Parkvilla

Ter ere van de opening van het culturele seizoen organiseert Parkvilla op 31 augustus om 20.00 uur in samenwerking met Theater Castellum en KHABBAZ een vrij toegankelijk pop-up podium op het terras voor Parkvilla. Klapstoelkabaret staat voor intieme en komische optredens in de buitenlucht.

‘Klapstoelkabaret geeft een festivalgevoel en Theater Castellum en wij vinden het heel leuk om zo het nieuwe theaterseizoen te openen. Het enige wat je moet doen, is je eigen klapstoel mee te nemen’, vertelt Agnes van den Ham, coördinator theater Parkvilla. De artiesten die komen zijn Pieter Verelst, hij staat bekend om zijn waanzinnige verhalen, absurde humor en muzikale vondsten. Anne Neuteboom maakt onaangepast cabaret, is ontwapenend en brutaal.

‘Cabaret is een genre dat breed is vertegenwoordigd in ons nieuwe theaterprogrammering. We noemen een paar namen die zich later dit seizoen bij Parkvilla laten zien: Lisa Ostermann, Annick Boer, Remko Vrijdag, Vincent Bijlo, André Manuel’, aldus Van den Ham.

Over Neuteboom & Verelst Anne Neuteboom maakte al drie succesvolle programma's, werd genomineerd voor Neerlands Hoop en ontving lovende recensies. Pieter Verelst won in zowel de jury- als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en sleepte een jaar later de juryprijs bij het befaamde Camerettenfestival in de wacht. Naast cabaretier is Pieter de bedenker van de absurde podcast Meneer Karton en was te zien in de Vlaamse tv-serie De Bunker en het toneelstuk Amor mundi.

Op 31 augustus zijn er van 10.30 tot 16.00 uur op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn verschillende culturele activiteiten. Meer informatie: www.khabbaz.nl

Meer informatie parkvilla.nl.