Kerkopenstelling Adventskerk op 3 augustus

Kerkopenstelling Adventskerk op 3 augustus

Ook midden in de zomervakantie opent de Adventskerk gastvrij de deuren, vanaf 12 uur op zaterdag 3 augustus.

Menigeen loopt in het buitenland of ergens in Nederland een kerk binnen: doe dat ook eens in Alphen aan den Rijn. Velen zijn u reeds voorgegaan: zij hebben een kijkje genomen in de 102-jarige Adventskerk en geluisterd naar de prachtige klanken van het Steinmeyer-orgel. Het thema van de concerten van deze dag is: ‘Hollandse Koraalkunst in de Adventskerk’.

Het lunchconcert, van 12.30-13.00 uur wordt verzorgd door Alexander Schippers en het middagconcert begint om 16.00 uur. Dan wordt het orgel bespeeld door Simon Stelling.

De toegang is gratis, maar een bijdrage in de orgelpijp is van harte welkom om dit inmiddels al 101-jarige orgel nog heel lang te behouden.

Bij de voordeur staat het uurwerk, dat geschonken is door Greske Roest, de oprichter van een museum dat is opgeheven in Hillegom, met de belofte dat het nooit meer de Adventskerk zal verlaten.

U kunt het interieur van de kerk bekijken: hebt u de preekstoel of de glas-in-loodramen al eens van dichtbij bekeken? Doen!? En er zijn foto’s te bekijken over de lange geschiedenis van de kerk en informatie over het unieke, nog steeds in originele staat zijnde, Steinmeyer-orgel. Zelf rondkijken mag, een rondleiding door een gastvrouw/-heer is ook een mogelijkheid, evenals een kijkje bij het orgel plus uitleg door Simon Stelling, de organist. En de kinderen kunnen op hun manier de kerk bezichtigen: met een speurtocht, ook leerzaam voor (groot)ouders!

Uiteraard zijn er weer prachtige, zelfgemaakte kaarten te koop en diverse artikelen, gekoppeld aan de Adventskerk, zoals het boek 100 jaar Adventskerk, een linnen tasje, pen en cd’s met muziek, gespeeld op het Steinmeyer-orgel door Simon Stelling. Het is alleen mogelijk om contant te betalen.

De volgende kerkopenstelling is op zaterdag 7 september. Op de Open Monumentendag (14 september) is de Adventskerk ook geopend en het middagconcert om 16.00 uur is een hele bijzondere: ‘Beethoven’, een familie theatervoorstelling met prachtige orgelwerken van Beethoven. Meer info volgt. Schrijf de datum alvast in uw agenda.

De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Tot ziens in de Adventskerk!

Julianastraat 69

Alphen aan den Rijn

www.adventskerk.info