Joyce en Laurens runnen Buffelrijk - Dé plek voor een waterbuffeluitje

Na jarenlang een schapenfokkerij te hebben gehad, zijn Joyce Lans (38) en Laurence Kammeraad (36) sinds een klein jaar overgestapt op Waterbuffels. “We hebben nu een leuk koppeltje met 30 buffels die je met de kinderen kunt komen bewonderen en aaien. Samen met onze kippen, honden, katten, Alpaca’s en schaapjes is het net een kleine dierentuin. Sinds april dit jaar is onze winkel aan de Ridderbuurt geopend waar we alle soorten zuivel en vlees van de Waterbuffel verkopen.” 

Joyce raakt niet uitgepraat over hun Buffelrijk: “We hebben hiervoor jarenlang een schapenfokkerij gehad, maar door blauwtong en allerlei andere narigheid zat hier voor ons geen toekomst meer in. Maar wat moesten we dan? Op een gegeven moment kwamen we in aanraking met de waterbuffels en hebben we verschillende waterbuffelboerderijen bezocht. Zelf zijn we in oktober 2023 gestart met 4 kalfjes en dat is inmiddels uitgebreid tot 30 waterbuffels. We kunnen ze zelf nog niet melken, we hopen dat het volgend jaar wel kan.”

Waterbuffeluitje

“Toen we ons winkeltje opende dachten we dat we wel een aanloop nodig hadden. Via verschillende leveranciers van waterbuffelproducten verkopen we allerlei zuivelproducten als melk, mozzarella, burrata, yoghurt, vla en sinds kort ook vlees. We zijn verrast over de vele klanten die bij ons boodschappen komen doen, ook veel vaste klanten, daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Bij mooi weer schuiven ze aan de picknick tafels waar we gratis koffie en thee schenken en eten ze lekker alvast van de producten die ze in de winkel hebben gekocht. Iedereen kan gewoon tussen de waterbuffels lopen, de kalfjes eens aaien die aan de kant van de waterpoel staan. Ik verheug mij er dan ook op dat er veel mensen op de fiets stappen en bij ons langs komen. Nu er ontzettende leuke Smakelijk Fietsenroutes zijn uitgezet hoop ik dat iedereen daar gebruik van gaat maken.”

Buffelrijk
Ridderbuurt 83
Alphen aan den Rijn