Huldiging Alphense olympische en paralympische sporters - op Rijnplein in centrum Alphen

Het was me het feestje wel weer. Afgelopen maandag zijn de olympische en paralympische sporters uit onze gemeente tijdens de Jaarmarktestafette gehuldigd op het Rijnplein in het Alphense centrum. Basketballer Arvin Slagter ontving zelfs een erepenning van de gemeente Alphen aan den Rijn: “Ik hoop met mijn prestaties veel mensen te inspireren om lekker te gaan sporten en doelen na te streven.”

Basketballer Arvin Slagter, waterpoloscheidsrechter Michiel Zwart, rolstoeltennisster Lizzy de Greef en parajudoka Daniël Knegt zijn op een bijzondere manier gehuldigd voor hun prestaties op de Olympische en Paralympische Spelen.

Tijdens de Jaarmarktestafette op het Rijnplein worden de sporters gehuldigd door wethouder Gert-Jan Schotanus en de Alphense kinderburgemeester Anne. Rolstoeltennister Lizzy de Greef vond sowieso de Spelen een bijzondere ervaring. De manier waarop je zo gewaardeerd wordt door je eigen stad is ook zo mooi, vooral als je familie en vrienden erbij kunnen zijn. Arvin Slagter ontvangt zelfs een erepenning van de gemeente Alphen aan den Rijn: ‘Het was een hele eer om door de wethouder en kinderburgemeester gehuldigd te worden.’

Sport geeft je een boost

Slagter kijkt met trots terug op de winst van een gouden medaille bij het 3x3-basketbaltoernooi op de Olympische Spelen. “Ik hoop met mijn prestaties veel mensen te inspireren om lekker te gaan sporten en doelen na te streven.”

Foto: Renata Jansen