Ferry en Lieke over hun passie - voor het brouwen van bieren

Lieke: “Wij zijn sinds 1 oktober de eigenaren van het Brouwhuis, dus nu bijna 1 jaar. We hebben veel nieuwe bieren gebrouwen, zijn vooral bezig met het ontwikkelen van bieren die goed bij verschillende gerechten passen. Er is steeds meer vraag naar ‘beer/food-pairing,’ en met zowel de achtergrond van Ferry als van mij, is dit voor ons ook erg leuk om bij elkaar te zoeken."

Het ondernemen in Alphen bevalt ons goed. We leren steeds meer mensen kennen, of komen weer eens iemand tegen die we via het Brouwhuis hebben leren kennen. Het is leuk om te merken dat mensen ons weten te vinden, maar ook andersom. Onze bieren zijn bij verschillende winkels in Alphen te koop, dit leveren we altijd zelf. Het persoonlijke contact is voor ons belangrijk en is ook wat bij ons en het Brouwhuis past. Tijdens de workshops en proeverijen maken we ook veel tijd vrij voor de gasten, is er ruimte voor vragen en een praatje. 

Andere voorbeelden zijn de samenwerking met Resort Rijnhaven, waar we hop hebben aangeplant om te gebruiken in onze bieren en de markt waar we hebben gestaan in het Archeon, tijdens de viering van 10 jaar gemeente Alphen aan den Rijn. Ook hebben we een bierproeverij gehouden in samenwerking met conceptstore Ongestuukt. Het is natuurlijk goed voor onze naamsbekendheid, maar ook met dit soort dingen vinden we het echt leuk om in contact te komen met andere Alphenaren. We vertellen graag over wat er bij het Brouwhuis te doen is, nog niet iedereen kent ons en/of ons concept. En soms is er tijdens zo’n gesprek ineens een haakje wat bij het Brouwhuis past en praten we ineens over mogelijkheden voor een samenwerking. Dat is echt ontzettend gaaf! We maken een lokaal product en zijn hier erg trots op. Sommige van onze bieren hebben ook een link naar Alphen, zoals ‘De Groote Polder,’ vernoemd naar hoe het gebied waar de brouwerij staat vroeger heette. Een ander heet ‘Nigrum Pullum,’ wat een Romeinse nederzetting was op de plaats waar nu Zwammerdam ligt. 

Het Brouwhuis zit op het terrein van De Werf, de toekomst van deze plek is nog niet helemaal duidelijk. Het is voor ons een ideale plek en we vinden dat het Brouwhuis hier ook echt thuishoort. Van scratch iets maken, creativiteit de vrije loop laten en ondernemen past bij de andere ondernemers die hun zaak daar hebben. Het lijkt ons tof om meer bekendheid en vooral meer bezoekers op De Werf te zien. We zijn een nano-brouwerij, maar wie weet kunnen we uitgroeien tot iets groters!