Cultuurplatform KHABBAZ lanceert Culturele Kaart - van gemeente Alphen aan den Rijn

Afgelopen zaterdag werd tijdens het Openingsfestival van het culturele seizoen de nieuwe culturele kaart van de gemeente Alphen aan den Rijn onthuld. Iedereen die zich voor het komende seizoen wil oriënteren op het volgen van een culturele les of workshop, kan gebruik maken van deze interactieve kaart. Van urban dansles tot gitaardocent en van theaterles tot schildercursus: op de kaart vind je meer dan 60 locaties met verrassend aanbod voor jong en oud.  

Culturele lessen en workshops bij jou om de hoek 
De start van het nieuwe culturele seizoen is de uitgelezen kans om te starten met een nieuwe cursus of workshop, waarmee je jouw creatieve talent ontdekt en verder ontwikkelt. In de veelheid van het aanbod kan het soms best lastig zijn om een keuze te maken. Cultuurplatform KHABBAZ bundelde alle aanbieders uit de gemeente Alphen aan den Rijn in deze nieuwe kaart, waarbij je eenvoudig kunt filteren op discipline, leeftijd en afstand. Wist je dat je bijvoorbeeld Afro Fusion kunt dansen in de boerderij van Studio Afro Ngoma aan de Gnephoek? Tekenles kunt volgen in tuinatelier De Tekentuin in Benthuizen? Of muziekproductieles kunt krijgen in de homestudio van LesvanJes in Hazerswoude-Rijndijk? Veel van de aangesloten aanbieders bieden proeflessen aan zodat je eerst kunt proeven of het iets voor jou is.  

“Bij de samenstelling van de culturele kaart waren we blij verrast met de verscheidenheid van creatieve cursussen in alle hoeken van de gemeente. Deze cursussen bieden zo niet alleen een bron voor inspiratie en talentontwikkeling, het kan ook leiden tot ontmoeting in jouw buurt”. Cultuurmakelaar Kristien van den Oever  

Bezoek de culturele kaart op  www.khabbaz.nl/culturele-kaart.  

Succesvolle culturele zaterdag op 31 augustus  
Afgelopen zaterdag werd het nieuwe culturele seizoen feestelijk ingeluid in het centrum van Alphen aan den Rijn. Op het Rijnplein was een diversiteit te zien van kunst & cultuur: met onder meer de verhalende expositie de Migratiekaravaan over de eerste generatie Marokkaanse migranten. Bij het podium genoot het publiek van de stadsdichter met Kunst na Arbeid, en van previews van de theaters zoals de latin music van Lucas van Merwijk en rocksongs van Dilana Smith. Op de hoek bij Sebastian werden de vele bezoekers verrast door de containeropstelling met de preview van Alphen Art Event 2025. Tussendoor brachten de majorettes en de Gouden senioren dansers van Castellum swingende workshops. Nieuw was de Wereldkeuken waar Syrische en Tibetaanse hapjes door bewoners uit Noord voor de Opening gemaakt werden. Door alle straten klonken de klanken van het Straatmuzikanten aan den Rijn Festival. De Bende van Weleer werd door de jury uitgeroepen als winnaar en Lonneke ging ervandoor met de publieksprijs.