Castellum biedt musical voor slechtzienden

Castellum biedt komend seizoen twee musicals met blindentolken. Hiermee werken zij aan het doel om voorstellingen aan te bieden met tolken, zodat iedereen kan genieten van de rijke ervaring die kunst en cultuur biedt. Bij Eiffel, de musical op vrijdag 7 maart en de musical Ja, ik wil op woensdag 28 mei zijn daarom blindentolken van Komt het Zien! aanwezig.

Stichting Komt het Zien!

Met blindentolken maakt Komt het Zien! de beleving van theatervoorstellingen en evenementen mogelijk voor iedereen met een visuele beperking. Terwijl deze gewoon in de zaal zitten, horen zij live de beschrijving van de blindentolk via een speciale koptelefoon. Daarnaast horen ze natuurlijk de dialoog en muziek en de reacties van het ziende publiek. Zo kan iedereen alles volledig meebeleven. Bovendien krijgen de blinden vooraf al extra informatie over het decor en de kostuums.

Anya Tuit, Hoofd Marketing: “Castellum wil een plek zijn waar mensen, ongeacht leeftijd, religie, afkomst of kleur, elkaar ontmoeten, leren en groeien. Een van onze pijlers is 'Gastvrije ontvangst voor iedereen', waarbij toegankelijkheid vanzelfsprekend een grote rol speelt. Wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten van kunst en cultuur en mee moet kunnen doen: meemaken én mee maken. Daarom hebben we in het verleden al meerdere voorstellingen met doventolk gehad, die goed werden bezocht. Nu breiden we onze samenwerking uit met de stichting Komt het Zien!”

Een blinde dame vertelt over haar ervaring met Komt het Zien!: “Ik ben ook gewoon een mens. Ik woon in een gewoon huis, ik heb kinderen die gewoon naar school moeten. Dan wil ik ook wel eens gewoon naar het theater kunnen. Laatst ging ik naar een voorstelling zonder blindentolk. Ik hoorde anderen lachen, maar ik had geen idee waarom. Als er audiodescriptie is kan ik alles gewoon zien, terwijl ik geen steek zie. Geweldig!”

Meer informatie over de toegankelijkheid: castellum.nl/toegankelijkheid

In het bestelproces is het mogelijk kaarten 'Met Blindentolk' te reserveren voor Eiffel de musical en de musical Ja, ik wil.