Bandcontest Alphen on Fire keert terug

Bandcontest Alphen on Fire keert terug

Bandcontest Alphen on Fire keert terug - Bands met talent gezocht voor Alphen on Fire 2024/2025

Na het succes van Alphen on Fire in 2022/2023 keert de bandcontest dit jaar weer terug! Voor bands die hun muzikale talent willen presenteren op het podium voor een professionele jury.  Andere bands willen leren kennen en/of om een volgende stap te zetten in je muzikale carrière? De inschrijving voor Alphen on Fire #2 is gestart!

ALPHEN ON FIRE is een lokale bandcontest in de hele gemeente Alphen aan den Rijn. De bandcontest start met vier voorrondes: zaterdagavond 16 november in het Stek in Hazerswoude Dorp, zaterdag 14 december in Pleyn68 in Hazerswoude Rijndijk, zaterdag 25 januari in MAX in Alphen aan den Rijn, vrijdagavond 21 februari in The Cube in Boskoop. 

Deelnemende bands kunnen meedingen voor een plekje in de finale, welke half maart 2025 plaatsvindt. Tijdens de voorrondes en de finale is een ervaren jury aanwezig met kennis van diverse genres van rock, blues, soul, hiphop en meer. Elke band krijgt een gelijke kans want bij elke voorronde en de finale is een professionele geluidstechnicus aanwezig.

Inschrijving voor 7 oktober 2024

Zowel beginnende als ervaren bands kunnen meedoen, en als je de finale wint win je een dag studio-opname met je eigen band.

Bands die hun talent willen presenteren aan een jury en/of graag tips of bandcoaching willen, kunnen zich inschrijven voor 7 oktober 2024.

Een boost aan de muzikale popcultuur in Alphen aan den Rijn

ALPHEN ON FIRE wil de muzikale popcultuur in de gemeente een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. SANN!E & Friends werd in april 2023 de winnaar van de eerste editie van de bandcontest. Na het winnen van Alphen on Fire won SANN!E & Friends ook de Amsterdamse Popprijs en zijn zij inmiddels te zien op diverse landelijke podia en festivals. 

Inschrijven of meer informatie kan door een mail te sturen naar AlphenonFire@KHABBAZ.nl, en onder deze link