Alphense Kitty wint - Europees Kampioenschap Show Twirl

Afgelopen maand heeft Kitty van Pelt (30) van Twirl & Dance vereniging SPIRIT met succes deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Show Twirl in Eindhoven, Nederland. Na een krachtig optreden met het thema ‘Follow your heart’ mag zij zich een jaar lang Europees Kampioen in haar categorie noemen.
Eveneens heeft Kitty zich het afgelopen wedstrijdjaar met een samengesteld team weten te plaatsen voor dit Europees Kampioenschap. Na een succesvol NK waarbij kwalificatie voor het Europees Kampioenschap op het spel stond mocht Kitty van SPIRIT op zowel een solistisch- als team onderdeel deelnemen dit EK.

Europees kampioen, Gefeliciteerd! Wat een prachtige prestatie! Wat betekent dit voor jou persoonlijk en voor Twirl & Dance vereniging Spirit?

Voor mij persoonlijk was dit een enorme verrassing. We hebben er hard voor getraind, maar nooit durven dromen dat dit mogelijk was. Voor mij is dit een enorm persoonlijk succes, een bevestiging van alle jaren inspanning en training. Trots dat ik dit heb weten te behalen. Samen met de vereniging kunnen we dit succes met elkaar vieren en heeft dit een positief effect op iedereen. 

Als kersvers kampioene binnen onze gemeente, wat zou je mensen en met name kinderen die op zoek zijn naar een passende sport willen meegeven?

Doe wat je leuk vindt. Kijk en ervaar waar je goed in bent en wat jij leuk vindt om te doen. Je hoeft niet direct de beste te zijn, oefening baart kunst en heb plezier in de sport welke jij beoefend. Vind je het leuk om te dansen, turnen of majorette, maar net even anders, kom dan een keer bij ons langs voor en gratis proefles. 

Heb je nog ambities binnen de sport, Kortom wat zijn je doelen voor 2025 en daarna en wat ben je van plan om deze te behalen?

Eind van dit jaar staan er nog Nederlandse Kampioenschappen op de planning. Hier hoop ik weer goede optredens neer te zetten en wie weet wat er dan nog in zit. Daarnaast blijf ik vol positiviteit lesgeven en mijn ervaring over brengen aan onze leden.