Alphense Emma (22) nieuwe eigenaar - Bram Ladage Alphen

Vanaf haar 15de is de goedlachse Emma al werkzaam bij Bram Ladage. Het ondernemerschap is haar met de paplepel ingegoten, met name door haar opa en oma die vroeger op de hoek van de Zaalbergstraat een groentezaak hadden. En nog steeds is haar oma dagelijks haar grote steun en toeverlaat. Nu de liefde met haar ex-vriend weer is opgebloeid, ziet Emma de toekomst zowel privé als zakelijk zonnig tegemoet. 

Emma begon eerst als weekendhulp, later vier dagen in de week, terwijl ze de vijfde dag het werk-leertraject bij SVO vakopleidingen volgde. Ze groeide door tot bedrijfsleider en stelde haar eigen team van inmiddels 10 superleuke collega’s samen. “En nu ben ik eigenaar. Daar ben ik zo trots op. Ik ben zo blij dat mijn voorganger Barry mij deze kans heeft gegeven. Je merkt dat Bram Ladage een echt familiebedijf is, fantastisch om voor te werken. En nu ik ook weer heel erg gelukkig ben met mijn ex vriend, kan het voor mij niet meer stuk!

Emma startte vorig jaar met de Bram Ladage Franchise Academie, een opleiding om klaargestoomd te worden voor het ondernemerschap. In augustus rondde ze de opleiding af en begon ze aan de overname van de winkel in Alphen, op de hoek van de Alphense brug. Dat was dus 1 juli jongstleden een feit.

“Ik ben zo verwend, echt niet normaal. Allemaal bloemen en cadeaus heb ik gekregen. Alphen heeft nog echt een dorps karakter, daar hou ik van. Mensen roepen vanaf de fiets gedag of komen zomaar binnenwandelen. Van veel klanten weet ik al wat ze gaan bestellen, er komt hier bijvoorbeeld elke week een mevrouw van 96 jaar een aardbeien milkshake halen. In Alphen loopt de standaard frikandel, rundkroket of kaassoufflé het beste. En natuurlijk een patatje met in de ouwerwetse puntzak."

In de toekomst hoopt Emma meer winkels te openen: "Maar op dit moment blijf ik lekker in Alphen, ik wil deze winkel fantastisch laten draaien en alles uitproberen we hebben nu al niets te klagen. Wie weet wat er allemaal gaat gebeuren. Happy privé en happy met mijn werk!”