Alphense basketballer Arvin Slagter - op Olympische Spelen in Parijs

We mogen er best een beetje trots op zijn; van de 275 Nederlandse topsporters die deelnemen aan de Olympische Spelen, komen er twee uit onze gemeente: basketballer Arvin Slagter uit Alphen en Maureen Koster uit Boskoop.

Voor de 38-jarige Arvin is het de tweede keer dat hij deelneemt aan de Spelen. Ook nu doet hij mee aan het populaire onderdeel 3 x 3 basketbal. De overwinning deze week op Frankrijk met 20-13 komt als geroepen 

Een overwinning voor de Nederlandse 3x3-basketballers. Frankrijk wordt met 20-13 verslagen. Een welkome winst voor Oranje met het oog op het bereiken van de volgende ronde. Nederland staat met vier van de zeven wedstrijden achter de rug op een vierde plek in de poule. De beste twee landen gaan rechtstreeks naar de halve finales. De nummers drie tot en met zes moeten eerst nog een kwartfinale spelen.

Jonger publiek

Tijdens de Spelen in Parijs is het de tweede keer dat er 3x3-basketbal wordt gespeeld. De sport werd in 2021 bij de Spelen in Tokio geïntroduceerd. Met deze vorm van basketbal wil de organisatie van het sporttoernooi een jonger publiek aantrekken. In 2021 behaalde Slagter samen met de Nederlandse 3x3-basketbalploeg een vijfde plaats op de Olympische Spelen.

De op de Lupinesingel in Alphen wonende basketballer mag nu al met trots terugkijken op zijn prestaties. Hoe zal het hier in Alphen zijn als hij met een medaille thuiskomt?